16 juni 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Biskop Åke Bonnier fick underkänt på kristendomstestet

Testet som avgör om man är kristen eller inte har lett till heta debatter. Åke Bonnier, biskop i Skara stift, är en av många som fått underkänt på testet och riktar kritik mot hur Migrationsverket bedömer konvertiter.

Åke Bonnier säger i en intervju med SVT Nyheter att en tro som handlar om relation till Gud inte kan mätas i ett test.

– Jag förstår inte hur man kan tro något så befängt som att kunskapen om det här skulle bevisa att man är kristen. Det kan bevisa att man har kunskap, men det bevisar inte att man är kristen, säger han till SVT Nyheter.

Läs mer | Stort genomslag för kristendomstest

Åke Bonnier berättar vidare i intervjun att det är absurda frågor och att han ilsknade till när hans tro ifrågasattes. Han forstätter med att säga att myndigheterna måste ta hänsyn till intygen.

– Det handlar om att lyssna till den som bekänner sig som kristen. Präster är ofta involverade i processen och jag menar att när präster och pastorer skriver intyg så måste myndigheterna lyssna och ta det på stort allvar, säger Åke Bonnier till SVT Nyheter.

Läs mer | Migrationsverket: Vi utvisar inte konvertiter till Afghanistan

Fler artiklar från Nyheter

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar