Nyheter

Pingst bjuder in Amanda Lind till rådslag

Pingströrelsen bjuder in nya kulturministern Amanda Lind (MP) till sitt årliga rådslag i maj – och hälsar ministern att regeringen och riksdagen finns med i församlingarnas förböner.

Kulturminister Amanda Lind (MP).

Trossamfundet Pingst - fria församlingar i samverkan håller sitt högsta beslutande möte - rådslaget - i Filadelfiakyrkan i Stockolm fredagen den 17 maj. Det är till detta tillfälle Pingst nu bjuder in kultur- och demokratiminister Amanda Lind att delta i öppningshögtiden.

Amanda Lind har i regeringen även ansvar för relationen mellan staten och trossamfunden och skulle i den egenskapen kunna kallas för "kyrkominister".

Läs också: Amanda Lind (MP) ansvarar för kyrkorna i nya regeringen

Firar demokratin i Sverige

Pingströrelsen motiverar sin förfrågan bland annat med att Sverige just nu är inne i hundraårsfirandet av demokratin.

"Vi är en del av den baptistiska rörelsen som grundade den första demokratiska föreningen i Sverige där kvinnor och män var likställda och hade samma rösträtt. Detta skedde redan år 1848, sju decennier före riksdagens beslut om att ge kvinnan allmän rösträtt", skriver Daniel Alm, föreståndare för Pingst - fria församlingar i samverkan.-

Pingströrelsen har i dagsläget 439 församlingar i Sverige och samlar varje vecka tiotusentals människor till allt från gudstjänster till socialt hjälparbete och språkcafé för nyanlända, framgår det av inbjudan.

Bön om vishet i beslutsfattandet

Pingst och Daniel Alm avslutar inbjudan till kulturminister Amanda Lind med en hälsning om att regeringen och riksdagen finns med i församlingarnas förböner: “Vi ber om välsignelse, vishet och vägledning i beslutsfattandet.”

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig