07 mars 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Michael Green har flyttat hem

Den brittiske teologen, prästen och evangelisationsivraren avled i förra veckan, 88 år gammal.

Michael Green ligger bakom en mängd böcker som satte fokus på evangelisation och apologetik.

"Vittna om Jesus – men hur?", "Evangelisation för amatörer" och "Vittna – som de första kristna" är exempel på titlar som översatts till Svenska.

"Greens predikningar vävde samman hans kärlek för Nya testamentet, hans passion för evangelisation och en djup känsla av omsorg och hängivenhet för sin församling", skriver teologkollegan Alistair McGrath om Michael Green i en minnesruna i tidningen Christianity Today.

"Greens otroliga kapacitet att uppmuntra andra i deras tro och att utforska sin kallelse ledde till att många människor att gå in i församlingstjänst, missionsarbete eller hitta andra sätt att försäkra sig om att deras tro och yrkeskarriär vävdes samman"

"Exempel och förebild"

Anglikanska kyrkans högste ledare i England, Justin Welby, ärkebiskop av Canterbury, konstaterade att Green var en "övertygande och fulländad evangelist" och "ett exempel och en förebild för alla i den glädje och energi som kommer av att leva och älska evangeliet - både till den som predikar och den som lyssnar".

– Som kyrka är vi djupt tacksamma för hans idoga tjänst. Det kommer inte heller gå att beskriva den tacksamhet som finns hos alla som Michael förde till Jesus Kristus, sa ärkebiskopen i en kommentar.

Green var fortfarande aktiv i sin förkunnargärning delade gärna evangeliet till studenter runt om i England. I februari förra året var han huvudtalare vid Lancaster och East Anglia-universitetets missionskonferens.

Michael Green avled i Oxford den februari efter en kortare sjukhusvistelse.

Fler artiklar från Nyheter