25 september 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Rickard Lundgren: ”Få unga tar initiativ till evangelisation”

De yngre generationerna kan tänka sig att evangelisera. Men förutsättningarna måste vara de rätta. – Det ska vara arrangerat och under en begränsad tid, typ som en flashmob, säger Rickard Lundgren, evangelist inom Equmeniakyrkan.

Rickard Lundgren, evangelist inom Equmeniakyrkan, tror att den egna motivationen bland unga att evangelisera alltid har varit oförändrat låg. Det som är avgörande är att generationen före skapar förutsättningar för nästa generation. Bilden är från ett torgmöte i Smålandsstenar med Arne Höglund i spetsen. Torgmöten var en vanligt förekommande evangelisationsform på 70- och 80-talet.
Endast för prenumeranter
Johannes Ottestig

Johannes Ottestig

Johannes Ottestig är reporter på Dagen.

Fler artiklar

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb