Nyheter

Israel

1 av 10

På grund av rådande läge behöver vi tyvärr lägga resan på is för tillfället. Förändras läget längre fram kan resan komma att uppdateras med information och genomföras vid senare tillfälle.

Porträttfoto av Elisabeth Sandlund.

Res till Israel tillsammans med Dagens ledarskribent Elisabeth Sandlund.

Följ med på Dagens välmatade resa till Israel med upplevelser utöver de vanliga. Vi kombinerar en klassisk pilgrimsresa med inblickar i staten Israels drygt 70-åriga historia och i dagens politiska situation.

Vi startar vår resa i den moderna storstaden Tel Aviv med dess fantastiska strand och besöker sedan Galileen och Jerusalem. Detta är en resa som passar både den som besöker Israel för första gången och den som har varit där tidigare.

I priset ingår flyg med Norwegian Air Shuttle t/r inkl idag kända skatter och avgifter, ankomst- och avresetransfer, del i dubbelrum, halvpension (frukost samt middag), rundresa och inträden enligt program.

I priset ingår inte avbeställningsförsäkring, reseförsäkring, måltider utöver frukost samt middag, måltidsdryck, dricks (är frivilligt, brukligt är att varje deltagare ger 5 dollar per dag till guiden, 2 dollar per dag till busschauffören samt 1 dollar per dag till hotellet). 
Vi reserverar oss i enlighet med SRF:s villkor för paketresor eventuella förändringar av våra kostnader, som kan påverka det slutliga priset för resan. Anledningen till detta kan vara högre såväl som lägre transportkostnader, valutaförändringar samt ändringar av skatter och avgifter, som vi inte rår över.

ANMÄLAN: Anmäl dig på www.stureplans.se/dagen
Anmälningsavgiften 3 000 kronor samt eventuell avgift för avbeställningsförsäkring skall erläggas senast 10 dagar efter att resenären erhållit bokningsbekräftelsen. Anmälningsavgiften samt premie för eventuell avbeställningsförsäkring är ej återbetalningsbara vid eventuell avbokning. Resterande belopp skall vara Stureplans Resor tillhanda senast 45 dagar före avresa.

HOTELL: 3-4 november, 1 natt, By 14 i Tel Aviv. 4-6 november, 2 nätter, Sea of Galilee vid Genesarets sjö. 6-10 november, 4 nätter, Lady Stern Hotel i Jerusalem.

RESEFÖRSÄKRING & AVBESTÄLLNINGSSKYDD: 
Stureplans Resor vill rekommendera att samtliga resenärer har en bra reseförsäkring, antingen som de själva ombesörjer eller som de köper genom Stureplans Resor. Vi samarbetar med Gouda Reseförsäkringar och de erbjuder en reseförsäkring som kompletteras med resenärens hemförsäkring om den innefattar ett visst reseskydd. Kostnaden för den är 602 kr/person, om resenären inte har något reseskydd i sin hemförsäkring eller inte alls har någon hemförsäkring så blir kostnaden 1 058 kr/person.
Stureplans Resor erbjuder en avbeställningsförsäkring för 5% av resans totala pris/person. Den gäller endast vid sjukdom och tillsammans med giltigt läkarintyg och måste tecknas och betalas i samband med betalning av anmälningsavgiften för resan. I samband med tecknandet av avbeställningsförsäkring måste resenärens personnummer anges.
Vid ev avbeställning debiteras följande kostnader/person: Fram till 90 dagar före avresa, 3 000 kronor plus premie för ev avbeställningsskydd. 90-31 dagar före avresa, 50% av resans totalpris. 30-15 dagar före avresa, 90 % av resans totalpris. Mindre än 14 dagar före avresa, 100% av resans totalpris.

ÖVRIGT: Vi följer SRFs allmänna villkor för paketresor, läs mer här. Utöver dessa villkor gäller våra särskilda villkor.

Ändring av rumstyp: Om en resenär som delar dubbelrum avbokar sin resa så kommer den andra resenären i samma rum att få betala ett enkelrumstillägg. Eller om någon resenär inte kan dela dubbelrum med en annan, till exempel på grund utav ojämnt deltagarantal, så tillkommer enkelrumstillägg.
Namnändring: Namnet på anmälan måste vara identiskt med passet. Vid fel tillkommer 700 kronor i ändringskostnad fram tills biljettutskrift, därefter är kostnaden 1 200 kronor.
Pass: Du som resenär ansvarar för att, vid resans genomförande, ha ett giltigt pass i enlighet med rådande regler. Vid resa till Tel Aviv måste passet vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. Se även till att ha reseförsäkring samt avbeställningskydd som täcker.
Visum: Nordiska medborgare erhåller vid ankomst till Israel ett turistvisum utan kostnad som är giltigt i 3 månader från ankomstdatum.
###

INFORMATION OCH BOKNING:

Stureplans Resor, 08-661 58 00
www.stureplansresor.se
###
Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig