Nyheter

En attack mot kristna per dag i Indien

Kristen organisation varnar nu för att förföljelse av kristna ökar.

I stort dagligen attackeras kristna i Indien. Det menar organisationen Alliance Defending Freedom (ADF) som nu varnar för att förföljelsen av kristna eskalerar, rapporterar tidningen New Indian Express.

I en ny rapport berättar ADF att i januari har det kommit in 29 fall av attacker mot kristna, i stort sett en incident per dag. De beskriver det som gatumobbar som ger sig på kristna. 26 kvinnor och 25 barn ska ha skadats under dessa tillfällen.

Delstat sticker ut

Enligt ADF sker attackerna mot kristna runtom i Indien, i 13 delstater har övergrepp rapporterats in under januari månad. Men delstaten Uttar Pradesh sticker ut med 9 inrapporterade övergrepp.

Hindunationalister styr

Indien styrs i dag av det hindunationalistiska partiet BJP och under deras styre har mer hårdföra hinduiska grupper flyttat fram sina positioner. De flesta rapporter om religiösa spänningar i Indien handlar om bråk mellan hinduer och muslimer, som är den stora religiösa minoriteten i landet. I bakgrunden vilar också spänningar mellan Indien och Pakistan, inte minst om Kashmir, där oroligheter blossat upp nyligen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig