Nyheter

Israel: Program

1 av 10

Dag 1 - tisdag 3 november

Vi samlas på Arlanda på morgonen för avfärd med direktflyg (Norwegian Air Shuttle) kl 11.35 och landar på Ben Gurion Airport kl 17.10 efter en flygresa på 4,5 timmar. Vi åker till vårt hotell i centrala Tel Aviv, där vi äter middag. För den som vill finns sedan goda möjligheter att upptäcka kvällslivet i en stad som aldrig sover.

Dag 2 - onsdag 4 november

Den som är morgonpigg hinner med ett dopp i Medelhavet eller åtminstone en promenad på en av världens vackraste stränder. Kl 10.00 checkar vi ut från hotellet och träffar vår guide. Bussen tar oss till Jaffa alldeles söder om Tel Aviv där vi bland annat tar en titt på garvaren Simons hus, där Petrus bodde en tid. På väg till berget Karmel äter vi lunch och efter att ha besökt klostret på den plats där profeten Elia utmanade baalsprofeterna åker vi vidare till Nasaret där vi besöker Bebådelsekyrkan. När mörkret faller når vi vårt hotell på någon av kibbutzerna vid Gennesarets sjö, där vi äter middag.

Dag 3 - torsdag 5 november

Vi börjar dagen med ett besök i Safed, centrum för den judiska mysticismen Kabbala, och fortsätter upp på Golanhöjderna, där vi blickar in över Syrien. Vi besöker utgrävningarna såväl i den gammaltestamentliga staden Dan som i Banias, där den romerska guden Pan dyrkades. Det blir en dag fylld av inte bara vackra naturupplevelser utan också med närkontakt med dagens konfliktladdade situation i regionen. Middag och övernattning på hotellet.

Dag 4 - fredag 6 november

Självklart ska vi göra en båttur på Gennesarets sjö och besöka de viktiga platserna runt sjön där Jesus var verksam. Saligprisningarnas berg blir i dubbel mening en höjdpunkt. I Kafarnaum ser vi resterna av såväl synagogan som Petrus hus och nere vid sjöstranden står vi på samma mark som Petrus när han fick frågan av Jesus: "Älskar du mig?" Vi lämnar Galileen på eftermiddagen och kommer fram till vårt hotell i centrala Jerusalem på kvällen och äter middag tillsammans.

Dag 5 - lördag 7 november

Vi lämnar Jerusalem tidigt på morgonen för en heldagsutflykt med besök vid Jesu dopplats Kasr Al-Yehud vid Jordanfloden, fästningen Masada, Qumran där Dödahavsrullarna hittades, och sist men inte minst bad i Döda havet. Middag och övernattning på hotellet i Jerusalem.

Dag 6 - söndag 8 november

Den första av två intensiva dagar i Jerusalem. Vår guide tar oss med på med besök på Olivberget, i Getsemane, i Gravkyrkan, vid Trädgårdsgraven (där vi firar nattvard tillsammans), i de judiska kvarteren och vid Västra muren. Middag och övernattning på hotellet.

Dag 7 - måndag 9 november

Vi fortsätter att utforska Jerusalem med besök bland annat vid utgrävningarna av Davids stad med fascinerande inblickar i gammaltestamentlig historia och i Förintelsemuseet Yad Vashem, som inte lämnar någon oberörd. Middag och övernattning på hotellet i Jerusalem.

Dag 8 - tisdag 10 november

Vi checkar ut från hotellet och vår buss tar oss till Betlehem, där vi besöker Födelsekyrkan och får tillfälle att köpa souvenirer i en butik ägd av kristna palestinier. Direkt efter lunch är det dags för hemfärd. Kl 15.00 checkar vi in på Ben Gurion Airport. Vårt plan lyfter 18.10 och landar på Arlanda kl 22.05.

Vi börjar varje dag med en enkel morgonandakt och kommer också att fira nattvard tillsammans medan vi är i Jerusalem. På kvällarna samlas de deltagare som vill till samvaro på hotellen, ibland med inbjudna gäster som fördjupar våra kunskaper om Israel i dåtid och nutid.

###

INFORMATION OCH BOKNING:

Stureplans Resor, 08-661 58 00
www.stureplans.se
###
Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig