07 mars 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Svensk missionär plötsligt avliden i Paraguay

Evangeliska frikyrkans missionär avled plötsligt i sitt hem i Paraguay. Han sörjs av familj, vänner, den lokala församlingen och hela EFK.

1 av 2

Roger Korsgren har jobbat i paraguayanska Encarnación sedan 2015. Han var där tillsammans med sin familj och höll på ett bygga upp en församling tillsammans med EFK:s lokala partnersamfund CIBB.
- Vi är i djup sorg och bestörta över vad som har hänt. Vi sörjer Roger både som vän och som medarbetare, säger Thorine Arenius, ledare för EFK:s internationella program till Dagen.

Familjen omsluten

Anna-Maria Jonsson, samfundets regionledare för arbetet i Latinamerika, nåddes av beskedet när hon befann sig på resa i Brasilien. Hon reste omgående till Encarnación för att ge stöd till hustrun Judith och de tre barnen. 
Familjen uppges vara omsluten av vänner, kollegor och församlingen.
Reaktionerna på beskedet om Roger Korsgrens plötsliga död visar att han var en uppskattad person, både inom och utanför EFK. "En kär vän och stor förebild i överlåtelse", "en väldigt god vän och medkämpe", "lärare som gjorde avtryck" och "kär kollega" är några av formuleringarna som citeras av Thorine Arenius.
- Roger var en sann lärare och ledare. Han hade en verklig förmåga att undervisa och jobbade med ledarskap underifrån. Han jobbade sida vid sida med dem han coachade.

Grundade församling

Arbetet i Encarnación var familjen Korsgrens andra missionsperiod i Paraguay. 2010-2014 var makarna utsända för att grunda en församling i huvudstaden Asunción och återstarta en församling i Benjamín Aceval. 
- Roger coachade både nya ledare som ska växa i sina uppgifter och äldre ledare att tänka nytt. Coachande ledarskap var en ledar- och livsstil som Roger och Judith levde ut tillsammans, berättar Thorine Arenius
Roger Korsgren har under sitt yrkesverksamma liv även suttit i EFK:s styrelse och jobbat som pastor i Korskyrkan i Stockholm.
- Han lämnar mycket eftervärme, både i Sverige och i Paraguay. Det är många som sörjer i dag.
Roger Korsgren blev 49 år gammal.

Anna Bieniaszewski Sandberg

Anna Bieniaszewski Sandberg är tidigare reporter på Dagen.

Fler artiklar från Nyheter