25 februari 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Ny teamledare för Turistkyrkan på Gran Canaria

Skandinaviska Turistkyrkan får en ny teamledare i Playa del Inglés, Gran Canaria. Anders Ekstedt, tidigare föreståndare för Sionförsamlingen i Linköping, tar över när säsongen inleds.

Den tidigare teamledaren Krister Wos Andersson, 70 år, lämnar sin post när säsongen tar slut i mitten av april. Att vara teamledare innebär bland annat att vara arbetsledare för ett team på sex personer och ett 30-tal volontärer som hjälper till med praktiska saker. Krister Wos Andersson har i en tidigare intervju med Dagen berättat om uppdraget som han menar är "en lågbudgetverksamhet som är beroende av medlemsavgifter och frivilliga gåvor".

Anders Ekstedt ser fram emot att få dra igång med det nya uppdraget.

– Det blir en spännande utmaning, säger Anders Ekstedt som arbetat sedan han gick i pension för tre år sedan, som föreståndare på halvtid i en Equmeniaförsamling och även undervisat på Mariannelunds folkhögskola.

– Det enda som varit lite lurigt är att min fru jobbar på barnkirurgen här i Linköping så hon har fått ta tjänstledigt ett halvår, för detta vill vi göra tillsammans.

Läs mer: Vännernas kall fortsätter – 400 mil hemifrån

Turistkyrkan samlar framför allt skandinavier som är på semester och som vill fira gudstjänst, men Ekstedts prioritet ligger framför allt på dem som ännu inte nåtts av evangeliet.

– När man är på semester är man mer öppen och mottaglig för existentiella frågor. Där har vi en fantastisk möjlighet att nå ut genom vår verksamhet, säger han.

Den avgående temaledaren Krister Wos Andersson känner tacksamhet över sin efterträdare.

– Vi tackar Gud för att Anders och Maria ställer sig till förfogande för uppgiften hos oss i Playa och hälsar dem välkomna i höst med stor glädje, säger han.

Josefin Lilja

Josefin Lilja är reporter på Dagen.

Fler artiklar från Nyheter