Nyheter

Jönköpings kyrkklockor ringer för konvertiterna

Varje tisdag kommer Jönköpings kyrkklockor ringa till stöd för de utvisningshotade konvertiterna. "Välkommen att be i våra kyrkor", skriver gruppen Kyrkorna tillsammans i Jönköping.

De afghanska flyktingarna utkämpar en kamp mot tiden. Snart måste de resa härifrån – till en ytterst osäker framtid.

Flera av dem har blivit kristna i Sverige, men deras övertygelse ses inte som genuin av varken Migrationsverket eller Migrationsdomstolarna.

Läs mer: Joel Halldorf: Jag anklagar!

"Tagit dem till vårt hjärta"

"Flera av dem har blivit en del av församlingen och vi har tagit dem till vårt hjärta. Många av dessa hotas av utvisning och deportation på orättfärdiga grunder", skriver gruppen på Facebook.

Som en reaktion på detta väljer nu kyrkorna i Jönköping att låta klockorna ringa klockan 12 varje tisdag. Detta som ett svar på Facebookuppropet #låtklockornaringa

"Kyrkor runt om i vår stad kommer ringa i sina klockor för att kalla våra församlingar till bön för de som riskerar att skickas tillbaka till Afghanistan och för de som är ansvariga och har makten att ändra på det."

Läs mer: Migrationsverket: Vi utvisar inte konvertiter till Afghanistan

Får beröm

I kommentarsfälten får Jönköpings kyrkor mycket beröm.

"Tack för att ni tar ställning i frågan och står upp för våra medmänniskor på ett tydligt sätt", skriver "Annika".

"Birgit" skriver:

"Som ateist kan jag bara konstatera att den största hjälpen för våra flyktingar kommer från religiösa samfund! Så tacksam för detta!"

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig