25 februari 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Bert Karlsson förlorade mot Livets ord

Jokarjo, Bert Karlssons bolag för asylboenden, har åkt på en miljonsmäll i en tvist med Livets ord.

I en dom i Skaraborgs tingsrätt döms Jokarjo att betala drygt 800 000 kronor i återställningsersättning till Livets ords fastighetsbolag Krokshall fastighets AB, rapporterar Dagens Industri med hänvisning till nyhetsbyrån Siren.

Jokarjo ska dessutom betala motpartens rättegångskostnader på knappt 400 000 kronor.

Tvisten handlar om ett församlingshem norr om Uppsala, som Jokarjo hyrde 2014 för att använda som asylboende. Enligt fastighetsbolaget lämnade Jokarjo inte lokalerna i ett godtagbart skick och får nu medhåll av tingsrätten.

Jokarjo har fått en rad stämningar på sig för skador på olika anläggningar runt om i landet, bland annat i Strömstad och utanför Mariestad. Totalt sett handlar det om mångmiljonbelopp, samtidigt som Bert Karlsson, Jokarjos vd, i sin tur hävdar att det är Migrationsverket som ska stå för eventuella skador.

Läs mer | Livets ord om rättstvisten med Bert Karlsson

Fler artiklar från Nyheter