05 mars 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Storstadskampanjer når brett i Indien

Varje dag tar närmare fyrahundra indier sitt liv. Genom MedieMission Internationals kampanj i Mumbai har många fått nytt hopp.

För några år sedan, fick Mediemissionen kallelsen att genomföra en storstadskampanj i Indiens miljonstad Mumbai. En storstadskampanj beroende av Guds under, och under blev det.

Stadens församlingar samlade sina krafter tillsammans och från församlingarna utbildades frivilliga bokdistributörer och personal till telefoncentralerna. Den indiske pastorn David Fernandez sa att en dyrbar bonus-välsignelse var en otrolig enhet, under och efter kampanjen.

Målet var att nå 22 miljoner av stadens befolkning. Problemet var att Indien är en hinduisk superstat. Men tvärtemot den allmänna opinionen så öppnades alla mediekanaler för kampanjen.

Församlingarnas pastorer kunde knappt tro vad de såg. Hundratals telefoner ringde i ett under sex veckors tid. Pastorerna vittnade om att fler utomstående än någonsin besökt gudstjänsterna. Under första veckan beställdes 200 000 böcker, på tre olika språk. Kampanjen nådde också in i stadens akademiska sfär. Professorer från universitetet såväl som läkare ringde och beställde kampanjböcker.

Redan den första vecka hade man 80 människor i själavård.
En fredagkväll i kampanjens telefoncenter tar operatörerna emot över åttatusen samtal, ett rekordstort antal.
- Vi har fått tio självmordssamtal idag, berättar chefen för kvällen, och i samtliga fall har uppringaren fått hjälp.

En ung man ringde och sa att han tillsammans med sin bror beslutat sig för att avsluta sitt liv innan dagen var slut. När han såg mediemissionens utomhusreklam som talade om kraft till förändring, beslutade han sig för att ringa till mediecentret. Han sa att om det här inte var sant, så skulle de inte vara vid liv följande morgon. Ungdomspastorn hade genast åkt iväg för att träffa de båda unga männen och det räddade livet på dem. Nu får de fortsatt hjälp av kampanjförsamlingen.

Det finns kraft i evangeliet, som försonar fiender, släcker hatets låga och ger kärlek till andra människor, befriar människohjärtat från skuld, helar trasiga relationer och liv och ger hopp om evigt liv.

Och vårt arbetet i Indien fortsätter.
Läs mer om MedieMission International här.

---

Asien - en utmaning

  • I Bangladesh, Indien, Afghanistan, Pakistan, Bhutan, Nepal och Maldiverna finns ett helt spektrum av historia, kultur och religion.

  • Här känns missionsbefallningen överdimensionerad. Men med Guds hjälp är ambitionen att nå ut så stort som möjligt.

  • Vill du vara med?
  • SMS till 72980
  • Skriv MMI500 för 500 kr i gåva
  • Swish 123 45 488 22
  • Pg 900 307-0

---

Fler artiklar från Nyheter