26 februari 2021

En tidning på kristen grundNyheter

I dag drar "Kärlek till Örebro" igång igen

I helgen arrangeras, för tredje året i rad, Kärlek till Örebro. Fredagens kvällsmöte inleder helgen innan det blir konsert på Stortorget på lördag och en avslutande gudstjänst på söndag eftermiddag.

1 av 4

Gudstjänsten, som firas i konferensanläggningen Conventum klockan 16:00, är den programpunkt som har tillkommit sedan förra årets arrangemang.

Annars är mycket sig likt. Lördagens konsert på Stortorget, mitt i Örebro, är till exempel helgens stora höjdpunkt. Liksom tidigare år kommer även en av initiativtagarna till Kärlek till Örebro, Sebastian Stakset, att medverka.

– Jag menar att det är styrka att man upprepar sig även en tredje gång, säger Pingst Örebros föreståndare Edward Sköllerfalk till Dagen.

Samma vittnesbörd gör inget

Han poängterar att konceptet alltid har varit detsamma vid tältmötesliknade samlingar – bland annat känslan av folkfest och att folk förstår det som sägs.

– Skulle det bli exakt samma vittnesbörd igen så gör det ingenting. Och när det gäller Sebastian Stakset så står han ju inte direkt och stampar. Han har bland annat gått med i Livets ord och planerar för en tältmötesturné så visst händer det saker.

Återkommer gör också artisterna Boris René, LIN D samt en stor barn- och ungdomskör. Dessutom kommer norska DJ-gruppen Jesus Loves Electro att stå på scen.

Edward Sköllerfalk berättar att förra årets inledande ungdomsmöte fick väldigt positiva reaktioner och att det tändes en låga som har brunnit hela året. Nu hoppas han på en liknande upplevelse.

Tanken med söndagens eftermiddagsgudstjänst är att så många som möjligt av de Örebros frikyrkor ska ansluta och det är ingen slump att samlingen sker i Conventum.

– Det är en neutral plats för dem som har tagit emot frälsning dagen innan. Förhoppningsvis blir det enklare för dem att komma dit.

Höga förväntningar

Redan efter Kärlek till Örebro 2017 var arrangörerna nöjda. Efter förra årets evenemang var tongångarna ännu mer positiva – och Edward Sköllerfalk har höga förväntningar inför helgen.

– Ju mer man gör och orkar upprepa desto bredare blir det, både innanför och utanför kyrkan. Utifrån det hoppas vi på minst lika mycket folk som förra året och att samlingarna ska beröra ännu fler människor.

Dessutom hoppas att de arrangerande församlingarna ska bli ännu bättre på att ta hand om människor efteråt.

– Det viktigaste är att man så snabbt som möjligt upprättar personliga kontakter, till exempel får in människor i hemgrupper.

Johannes Ottestig

Johannes Ottestig är reporter på Dagen.

Fler artiklar från Nyheter