Nyheter

Befrielse på LP-konferens

Seminarier, förbön och lovsång, härlig gemenskap och människor som kommer till tro på Jesus. Det handlar om LP-verksamhetens sommarkonferenser.

Det här är så otroligt uppskattade konferenser, en höjdpunkt på året för många av våra vänner. Folk brukar fråga redan ett år innan om man kan boka plats. Det här är livsnerven, det är här man samlar energi för hela året, säger Robert Eklund, LP-verksamheten.

Den första konferensen, på Gullbrannagården, brukar också vara den största med cirka 500 deltagare. Veckan i Arjeplog samlar ett hundratal deltagare.

– Våra konferenser lägger mycket betoning på befrielse och i år kommer vi att ha temat ”Frihet har ett namn”, berättar Robert.

LP-verksamheten bedriver vård och social omsorg riktad till människor i utsatta livsförhållanden. Verksamheten är rikstäckande och huvudman är Pingströrelsen. LP-verksamheten har också särskilda aktiviteter på Pingströrelsens stora sommarkonferenser Nyhemsveckan och Lapplandsveckan, bland annat inbjuds att delta i en ”megastor 60-årskör” som ska medverka på LP-möte den 18 juni på Nyhem.

FAKTA LP-sommarkonferenser

Var: Gullbrannagården utanför Halmstad – och i Arjeplog

När: 31 juli–3 augusti (Gullbranna) samt 13–17 augusti (Arjeplog)

Talare: Rigmor Holst, Hanna Möllås, Daniel Alm mfl (Gullbranna). Morgan Karlsson, Tigleth Maley mfl (Arjeplog).

Sångare: Johanna Berger med lovsångsteam mfl.

Fler artiklar för dig