27 juli 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Världsevangelister till Smålandskonferensen

Världsevangelister och helandepredikanter – talarna på Smålandskonferensen kommer med väckelsevindar till Ralingsåsgården i Aneby.

– Det kommer att bli lite av ”African revival” när vi får lyssna till Deresse Lakew som är pastor i en starkt växande församling i Etiopien och som står starkt i helande- och profetisk tjänst. Vi får smaka lite av den väckelse och frigörelse som berör väldigt många platser i Afrika i dag och som vi så väl behöver här i Sverige, säger David Duveskog, Trosgnistans Mission.

Det är just missionsorganisationen Trosgnistan med rötter i Betel Runemo som står bakom Smålandskonferensen, den 50:e i ordningen. Och den internationella och missionella inriktningen är tydlig. Världsevangelisten Christoper El Hashemi (fd Alam) återvänder som talare efter många år, man har också besök från Ukraina, och under torsdagskvällen avskiljs nya missionärer för tjänst.

– Vi har en väldigt stark bönestrategi under konferensen. Första bönesamlingen på morgonen samlar flera hundra deltagare och lägger grunden för hela dagen, säger David.

Förnyelse och väckelse är andra tydliga fokusområden för Smålandskonferensen, som har tre stora gemensamma samlingar varje dag samt ett separat barnspår och en integrerad ungdomskonferens.

Vad ser du särskilt fram emot under Smålandskonferensen?

– Den enormt fina gemenskap vi upplever. Att få möta våra trofasta givare och vänner som är med och sår in i våra missionsprojekt runt om i världen. Det är stort! säger David.

Smålandskonferensen samlar mellan 700 och 800 fasta deltagare och har uppemot 4 000 besökare sammanlagt varje år.

FAKTA: Smålandskonferensen

När: 7 - 14 juli

Var: Ralingsåsgården, Aneby

Talare: Deresse Lakew (Etiopien), Christoper El Hashemi (fd Alam), Mika Halkola, Linda Bergling, K-G Larsson, Daniel Alm, Morgan Carlsson, Birger Skoglund, GertOve Liw, Curt Johansson mfl.

Sångare: & The Chapel of Sweden, Natasha Laptev (Ukraina), Trosgnistans eget lovsångsteam.

Gabriella Mellergårdh

Gabriella Mellergårdh är frilansjournalist som återkommande skriver artiklar för Dagen, ofta för avdelningarna livsstil och kultur.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Nyheter