Nyheter

Daniel Alm höll väckelsemöte i Almedalen

– Tänk om det här kunde vara starten på en ny era av publika möten i Sverige, torgmöten, gatumöten, sa pingstledaren Daniel Alm till Dagen strax innan han klev upp på en av Almedalsveckans scener för att mitt i Visby predikade om möjligheten till ett "Jesus-moment".

VISBY. Almedalsveckan är ett åsiktstorg där alla vill få ut sitt budskap, från de högsta politikerna till aktivister på gatan. Men det hör inte till vanligheten att det predikas ett klassiskt väckelsebudskap.

Men på Donners plats, mitt i centrala Visby, har pingstvännerna bokat scenen för att under en timmes tid få berätta om kärlek, frälsning och Jesus.

– Om du vill kan du formulera en bön redan nu eller senare ikväll. Du ska ha vissheten om att någon älskar dig, ropar pingstledaren Daniel Alm ut till de hastigt förbipasserande, till folket på uteserveringarna, till dem som samlats för att lyssna.

Alla som vill kan få ett "Jesus-moment"

Han viftar med en vältummad Bibel i sin högerhand medan han bombarderar omgivningen med sin predikan om Guds kärlek och att alla som vill kan få ett "Jesus-moment".

Runt ena hörnet står "Djurens rätt" för att föra ut sitt budskap, runt andra hörnet börjar folk samla sig för att lyssna på Moderatledaren Ulf Kristerssons kvällstal.

Krönika av Daniel Alm | Ärligheten och härligheten

Och mitt i detta Almedalsvimmel går det att få höra ett personligt vittnesbörd från Nina Eriksson på LP-verksamheten, pingströrelsens kommunikationschef Marcus Jonsson tar tillfället i akt och berättar om hur en frikyrka införde kvinnlig rösträtt 70 år innan politikerna gjorde det, om kyrkornas integrationsarbete i Sverige, om pingstvännen och nobelpristagaren Denis Mukweges arbete i Kongo.

Start på något nytt

Men framför allt är det Jesus namn som ekar över kullerstenarena. Och det är Daniel Alm som tar kommandot då han med nästan sprucken röst ropar ut att alla människor är älskade av Gud.

– Torgmötet här är fantastiskt, säger pingstledaren till Dagen då han hämtar andan mellan sina predikningar.

– Vi predikar rakt ut att Gud älskar alla människor.

Krönika av Daniel Alm | Kavla upp ärmarna!

Förhoppningen är att åtminstone en människa ska ta emot budskapet, att det som sås ut någonstans ska falla i god jord. Pingstledaren säger också att syftet är att väcka till liv i traditionen att föra ut evangeliet till gator och torg.

– Tänk om det här kunde vara starten på en ny era av publika möten i Sverige, torgmöten, gatumöten, sa Daniel Alm.

Bönestunden i Visby

Själv verkar han villig att gå i bräschen för denna utveckling, då han mitt bland politiker och opinionsbildare erbjuder frälsning och Jesus. Pingstmedarbetare på plats bjuder samtidigt på tablettaskar med bibelverser och möjlighet till förbön. Och när lugnet lägger sig och det är dags att sammanfatta vad som hänt kommer också berättelsen om mannen som mitt under väckelsemötet fick förbön för sin onda arm, om hur värken försvann och hur han plötsligt klarade av att lyfta armen över huvudet.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig