Nyheter

Raheem Sterling: Jag tvivlar inte på att Gud finns

Fotbollsspelaren Raheem Sterling berättar i engelska medier om vad tron betyder för honom och tacksamheten i att få se livet ur ett större perspektiv.

Förra året var han med i det engelska landslaget som gick till semifinal i fotbolls-VM. Nu berättar Manchester City-spelaren Raheem Sterling till den engelsk-kristna mediesajten Premier att han är uppvuxen i en kristen familj. Hans tro har blivit starkare med åren, framför allt sedan han flyttade hemifrån.

– Jag tvivlar inte på att Gud finns, jag vet det. Min tro är betydelsefull för mig. Jag tackar alltid Gud för mitt liv, för min familj och att jag får vara tacksam för det liv som jag har fått, säger Sterling till Premier.

Läs även | Basketstjärnan Amanda Zahui ger Gud all ära

Ser storhet i skapelsen

För Raheem Sterling har skapelsen betytt mycket för övertygelsen i att Gud finns. Han beskriver det som att varje dag när man vaknar, behöver man bara kolla runt omkring sig för att se storheten.

– Vetenskapsmän säger att det måste finnas en skapare och de söker efter svar på hur allt skapades. Men ibland behöver vi bara acceptera att det är större än vad vi förmår att förstå, säger han.

Uppmärksammad tatuering

Raheem Sterling är född på Jamaica och när han var fem år flyttade hans mamma med honom till England. Hon kom att betyda mycket för honom, och var noga med att lära ut om tron och Bibeln. Innan de flyttade till England, när Raheem var två år, sköts hans pappa ihjäl. I dag har han en pistol tatuerad på högerbenet.

– Jag har lovat mig själv att aldrig röra en pistol, men samtidigt skjuter jag bollen med min högerfot. För mig får det en djupare betydelse varje gång jag får till ett bra skott, säger Raheem Sterling till The Telegraph.

Läs även | "Judiskt derby" i kvällens Champions League

Fler artiklar för dig