19 oktober 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Metodistkyrkan i USA på randen till splittring

Över hundra församlingar har anslutit sig till en konservativ rörelse då de menar att USA:s metodistsamfund blivit för liberalt. Equmeniakyrkans Lasse Svensson säger att det är smärtsamt att se hur ett samfund slits itu, och uppmanar amerikanarna att göra som systerkyrkan i Sverige.

Besvikna reaktioner på United Methodist Church (UMC) kyrkokonferens i februari där frågan om samkönade äktenskap och synen på hbtq-frågor ställdes på sin spets. Nu talas det öppet om att samfundet kan vara på väg att splittras
Endast för prenumeranter
Jacob Zetterman

Jacob Zetterman

Jacob Zetterman är reporter på Dagen.

Fler artiklar

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb