Nyheter

Ledning levde lyxliv för Sida-pengar

Förra året betalade Sida ut 114 miljoner kronor till African Enterprise Challenge Fund (AECF), som har som mål att stimulera småföretag i Afrika söder om Sahara. Men en rapport visar att ledningen använt en del av pengarna för att berika sig själv. I april stoppade Sida utbetalningarna, skriver Aftonbladet.

STOCKHOLM 20180122

Rapporten, som beställts av Sida, visar bland annat att vd:n har en 54 procent högre lön än sin föregångare och att man 2018 införde ett nytt bonussystem som ökade bonusutbetalningarna med 341 procent. Cheferna har rest i business class och betalt medlemskap i exklusiva klubbar med pengarna från Sida.

– Det är helt oacceptabelt och man blir väldigt upprörd. Därför har vi reagerat så fort vi fått den här informationen och frusit alla utbetalningar, säger Hans Magnusson, chef för Sidas Afrikaavdelning, till Aftonbladet.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig