Nyheter

Man erkände mord efter att ha läst kristen låttext

Danny Dashay Holmes erkände sig nyligen skyldig till mord. Avgörandet för erkännandet var texten till en kristen sång.

Livstid. Danny Dashay Holmes dömdes till livstids fängele efter erkännandet. Mannen på bilden är inte den dömde.

Bara minuter in i rättegången reste sig Danny Dashay Holmes upp och berättade att han kände att Gud ville att han skulle erkänna det tre år gamla mordet, skriver Daily News Journal.

I ett 20 minuter långt anförande berättade han sedan hur Gud för ett år sedan förvandlat hans liv. Det som fick honom att bestämma sig för att erkänna mordet var när han läste några textrader ur låten Redeemed av Big Daddy Weave. "Sedan tittar du på den här fången och säger till mig: ''Min son, sluta kämpa en kamp som redan har vunnits''" (reds. översättning).

Många berättelser

I ett uttalande skriver Bid Daddy Weaves sångare, Mike Weaver: "Vi förvånas ständigt över hur Gud använder den här sången. I samma stund som vi började sjunga Redeemed började berättelser om Guds nåd att komma in. Men som band har vi ingenting att göra med berättelserna vi hör om sången, det är bara Jesus."

Låtskrivaren Mike Weaver planerar nu att besöka Holmes i fängelset tillsammans med Benji Cowart, medförfattare av Redeemed, berättar han för Christianity Today.

Stor uppslutning

Daily News Journal beskriver hur människor strömmade in i rättegångssalen medan Holmes hade sitt anförande.

– Jag är 30 år och har kämpat för ingenting hela mitt liv. Jag har aldrig kämpat för något vettigt. Men jag visste att Herren sa till mig att kämpa för honom den här gången, sa Holmes.

Familjen till Danny Dashay Holmes snyftade medan han talade.

– Mamma, du vet att jag älskar dig. Men mamma, jag lovar dig att din pojke, han kommer att tjäna Herren för alltid.

Holmes dömdes till livstids fängelse och har bestämt sig för att berätta för unga i fängelset att räddningen finns i religionen, inte i pengar och lyx.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig