27 juli 2021

En tidning på kristen grundNyheter

TV: Lugnetkyrkan upplevs stå för förtryck av homosexuella

Öyvind Tholvsen, föreståndare och pastor i Lugnetkyrkan i Falun berättar för Dagen om hur medlemmar i församlingen känner sig ifrågasatta och ”suspekta” efter att kyrkan kallats homofobisk nland annat för sin hållning att inte viga samkönade par.

Falu kommun, som hyr lokaler i Lugnetkyrkan för en kommunal förskoleverksamhet, vill nu avbryta hyresavtalet med kyrkan. Detta efter att Lugnetkyrkans kraftigt ifrågasatts och har kallats homobofiska i ett flertal radioinslag i P4 Dalarna.

Dagen träffar Lugnetkyrkans pastor Öyvind Tholvsen och ställer frågan: Hur har det som hänt påverkat församlingen?

Läs även: Lugnetkyrkan i Falun: Detta har hänt

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Nyheter

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar