28 november 2020

En tidning på kristen grundNyheter

Micael Bindefeld bjöd vännerna till Israel för 60-årsfest

Micael Bindefelds 60-årskalas pågår just nu i Tel Aviv. Bland gästerna finns Ebba Busch Thor och Carola.

1 av 2

Festfixaren Micael Bindefeld har tidigare berättat för Dagen om sin relation till Israel.

"För mig som europeisk jude betyder staten Israel mer än för de flesta andra", sa han i samband med förra årets 70-årsfirande av staten Israel.

Många kändisar

På onsdagsmorgonen satte han sig på ett flygplan tillsammans med en stor skara kändisar, för gemensam färd till festen i Tel Aviv. Några av gästerna är KD:s partiledare Ebba Busch Thor, Carola, Jonas Gardell och Sarah Dawn Finer. Under torsdagen anslöt även partiledarna Nyamko Sabuni och Ulf Kristersson, skriver Expressen.

På Instagram lade Carola på tisdagen ut en bild på sig själv och Ebba Busch Thor med texten: "Min kompis & jag har nåt på G inför en härlig crazy exklusiv födelsedags-resa i dagarna 4 för vår gode vän Micael Bindefeld som fyller 60 år!!".

Läs även: Carola Häggkvist får egen tv-serie i jul

"Förvärrats enormt"

Micael Bindefeld förklarade förra året för Dagen att han tycker att situationen för judar i Sverige "har förvärrats enormt". 2014 skapade han en stiftelse som ska främja kulturyttringar som görs för att berätta om Förintelsens historier.

– Förintelsen var en mänsklig katastrof och dess lärdomar rör oss alla. Rasism och förföljelse drabbar dessvärre fortfarande många utsatta minoriteter och i ett allt mörkare Europa är ämnet tyvärr fortfarande aktuellt, sa Micael Bindefeld då.

Läs även: Micael Bindefeld: Staten Israel betyder mer för mig än för de flesta

Albin Larsson

Albin Larsson är reporter och printredaktör på Dagen.

Fler artiklar