20 oktober 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Annie Lööf beklagar C-beslutet om omskärelseförbud

Centerledaren Annie Lööf beklagar centerstämmans beslut om att förbjuda omskärelse av pojkar utan medicinska skäl. – Det här är inget vi tänker skriva riksdagsmotioner om, säger Annie Lööf.

###

– Partistyrelsen har ju avslagit de här motionerna under alla mina åtta år som partiledare och även inför den här stämman. Nu valde partistämman mot partiledningens vilja att fatta beslutet. Jag beklagar det, säger Lööf.

Hon förstår kritiken som kommit från judiskt och muslimskt håll.

– Jag förstår den kritiken, och jag har också varit i kontakt med Judiska centralrådet på förmiddagen och kommer att prata mer med dem på eftermiddagen. För oss är det en viktig fråga att hålla religionsfriheten högt, och den står vi bakom till 100 procent, säger Lööf.

Läs också “Omskärelseförbud gör judiskt och muslimskt liv olagligt”

"Håller religionsfriheten högt"

Hon uppger att hon även varit i kontakt med muslimska företrädare. Partistyrelsen ska nu analysera beslutet, enligt Annie Lööf. Frågan är hur partiledningen nu ska verka för ett förbud, som blev stämmans beslut.

– Vi håller ju religionsfriheten högt och för oss är det viktigt att stå upp för de grundlagsfasta rättigheter som finns och att värna minoriteter som finns i Sverige. Det här är inget som vi kommer att skriva riksdagsmotioner om, säger Annie Lööf

Beklagar stämmobeslutet

Centerpartiets partiledare Annie Lööf beklagar centerstämmans beslut om att verka för ett förbud mot omskärelse av pojkar.

Tommy Pedersen/TT

Läs mer Judiska centralrådet om C-beslut: “Intolerant”

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Nyheter

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar