19 januari 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Pastorn Perry Stone ger svar på tal efter sin virala mobilbön

Klippet där Perry Stone mitt i en förbönsstund plötsligt fångas av sin mobil blev vida spridd. Pastorn själv vill nu berätta om allvaret bakom händelsen.

1 av 3

Det var under en bönestund som pastor Perry Stone börjar snegla på sin mobil, och en stund senare ser ut att vara helt uppslukad av skärmen medan den intensiva bönen mynnar ut i ett entonigt ljud rakt in i mikrofonen.

Var det roligt eller respektlöst att sprida klippet? Åsikterna har gått isär.

Pastorn förklarar

Nu har Perry Stone själv lagt ut en tio minuter lång video där han berättar mer om bakgrunden. Och han ser inget humoristiskt alls med situationen.

– Varje torsdag har vi i vårt bönecenter uppemot 150 personer som kommer hit och ber, säger Perry Stone.

Han berättar att människor själva får lägga fram sina böneämnen och bönestunden sänds också ut via internet där människor får möjlighet att skicka in vad de har på sina hjärtan.

– Det sker oredigerat utan klippningar.

Ett cancerfall

Perry Stone förklarar att en 12-årig pojke sköter kameran som hela tiden riktas mot honom, så allt han gör sänds ut. Han förklarar att anledningen till att han tittade på mobilen var att ett högst personligt böneämne kom in.

– Det var en pastorsvän från Ohio vars fru har cancer, säger Perry Stone.

– Jag plockade upp min telefon för att messa honom.

Så hans svar till alla dem som tyckte att situationen såg komisk ut är att det inte fanns något komiskt över huvud taget med det hela.

– Ni gjorde er roliga på min bekostnad för en pastor vars fru hade cancer.

Kritiserar andra pastorer

I sitt anförande berättar Perry Stone om att flera har kommenterat händelsen med hån och hat, bland annat kritiserar Perry Stone andra kristna som inte förstår sig på tungotalet.

I klippet berättar han själv om denna nådegåva som han har fått, exempelvis att han vid flera tillfällen pratat på andra språk med hjälp av tungotalet.

– Så gåvan är på riktigt, men många kanske inte förstår det.

Framför allt riktar han kritik mot en afro-amerikansk pastor och komiker som såg till att klippet fick stor spridning, en pastor som han säger inte förstår sig på tungotalet och som kommer från en av USA:s mer liberala kyrkor.

Se även Pastor ledde bön och mobilsurfade samtidigt – klippet blev viralt

Jacob Zetterman

Jacob Zetterman är reporter på Dagen.

Fler artiklar