19 oktober 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Pat Roberson om att Trump lämnar Syrien: Han förlorar sitt himmelska mandat

USA:s president Donald Trump får stark kritik för beskedet att landet drar sig tillbaka i Syrien. En av kritikerna är den kristna tv-profilen Pat Robertson.

1 av 2

Reaktionerna blev starka bland många amerikaner över president Trumps besked att USA drar sig tillbaka i Syrien, och lämnade walk-over till Turkiet. Trump får nu kritik även i evangelikala kretsar. Den konservativa TV-evangelisten Pat Robinson, som leder programmet "The 700 Club" sa på onsdagen att han är "förfärad", och la till att Trumps hållning gentemot Saudiarabien i kombination med sveket mot kurder och kristna i Syrien nu gör att presidenten kan vara på väg att "förlora sitt himmelska mandat".

Och han får medhåll från andra konservativa. Lindsey Graham, konservativ senator i South Carolina, säger: " Om vi sviker dem - lycka till med att få någon annan att hjälpa USA i framtiden i kampen mot radikal islam, Al Qaida och IS".

Trump, som ska tala i Washington på lördag inför en stor samling evangelikaler, kommer möjligen inte att få de stående ovationer han brukar få, skriver kristna kanalen CBN:

"De menar, att draget från Trump att dra tillbaka trupper från nordöstra Syrien gör att många - och däribland många kristna - riskerar bli mördade av den turkiska regimen".

Läs även Felicia Ferreira: Nu är hög tid för annat vapen i Syrienkriget: Bön

Inger Alestig

Inger Alestig

Inger Alestig är reporter på Dagen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Nyheter

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar