Nyheter

Carola om påstådd medverkan i Melodifestivalen - “Jag önskar det hade varit sant”

Spekulationerna inför vilka artister som ska medverka i nästa års melodifestival är i full gång. Under fredagen skrev Aftonbladet att Carola troligen kommer att medverka och att hon skulle sjunga en sång om sin tro. Enligt Carola själv är det ett rykte som inte stämmer.

Uppdaterad 19/10 23.30

Efter tre vinster i Melodifestivalen spekuleras det i att Carola Häggkvist skulle göra comeback i tävlingen 2020. Detta rapporterade Aftonbladets schlagerexpert Torbjörn Ek under fredagseftermiddagen.

Enligt uppgifterna skulle Carolas Mellosång ha varit skriven av henne själv och skulle handla om hennes kristna tro.

Men nu verkar det som att Aftonbladets spekulationer inte stämmer, då Carola Häggkvist själv skriver på sitt Instagramkonto: "Jag önskar jag kunde säga Ja, vi kör. Men jag tackade ödmjukt nej tack redan i augusti."

Hon tackar vidare för stödet hon fått efter Aftonbladets publicering.

"Vill ändå säga ett stort tack till alla som ändå hoppades på att det kunde varit sant att jag faktiskt skulle vara med."

Har vunnit Mello tre gånger

Carola debuterade som artist i och med sin medverkan i 1983 års upplaga av det som då hette Schlagerfestivalen då hon vann med låten "Främling" och kom trea i Eurovision Song Contest (ESC).

Sedan har hon medverkat vid fyra tillfällen: 1990 med "Mitt i ett äventyr", 1991 med "Fångad av en stormvind" som vann både den svenska och europeiska tävlingen, 2006 med "Evighet", som vann den svenska uttagningen. Senast medverkade hon 2008 tillsammans med Andreas Johnson i duetten "One Love".

Den 17 september var deadline för låtskrivare som vill få med bidrag i 2020 års upplaga av svenska Melodifestivalen.

Läs också Carola: Vi kristna måste släppa sargen

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig