31 oktober 2020

En tidning på kristen grundNyheter

Chick-fil-A tvingas stänga i Storbritannien

Den amerikanska snabbmatskedjan Chick-fil-A öppnade nyligen sin första restaurang i Storbritannien. Men efter hbtq-protester kommer verksamheten att upphöra.

Den 10 oktober slog dörrarna upp till Chick-fil-A-restaurangen i Reading, väster om London. Samtidigt har återkommande protester mot restaurangen genomförts i anslutning till köpcentret och nu meddelar en talesperson för köpcentret att det nuvarande hyreskontraktet inte kommer att förlängas.

– Vi håller alltid ögonen öppna efter nya koncept som kan introduceras för våra kunder, men i just det här fallet har vi beslutat att det rätta är att bara låta Chick-Fil-A göra affärer med oss under den sex månader långa testperioden och att inte förlänga hyresavtalet ytterligare, säger representanten enligt Christian Today.

"Goda nyheter"

1967 öppnades den allra första Chick-fil-A-restaurangen i USA och i dag finns det fler än 2 000 restauranger över hela landet. Den kristna prägeln är tydlig – bland annat håller kedjan stängt på söndagar liksom på större kristna högtider, dessutom har Chick-fil-A donerat pengar till Frälsningsarmén och andra kristna organisationer.

Genom att donera pengar till organisationer som arbetar mot samkönade äktenskap har Chick-fil-A samtidigt fått hård kritik. Och efter beskedet att hyreskontraktet i Reading inte förlängs säger företrädare för Reading Pride att det är "goda nyheter".

Johannes Ottestig

Johannes Ottestig är reporter på Dagen.

Fler artiklar