05 december 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Notre-Dame säger upp anställda efter branden

Efter branden i Pariskatedralen Notre-Dame tvingas många anställda sluta. Som orsak till uppsägningarna anges uteblivna intäkter.

Uteblivna intäkter anges som förklaring till att 38 anställda sägs upp från sina tjänster i den brandhärjade katedralen Notre-Dame i Paris.

Den 15 april i år brandhärjades den världsberömda katedralen Notre-Dame i Paris. Sedan dess har inga mässor hållits och turister kan inte längre besöka kyrkan.

En restaurering av den gamla kyrkan pågår, men för många av de anställda har branden fått ödesdigra konsekvenser. Inte mindre än 38 av totalt 46 anställda sägs upp från sina tjänster, skriver Kyrkans tidning.

Har inga inkomster

Enligt Paris stift, som förvaltar byggnaden och står för utbetalning av löner till de anställda, beror uppsägningarna på att man inte har råd att behålla dem.

– Nu när alla besök och konserter är inställda finns ingen inkomst längre. Likt ett privat företag måste man tyvärr avskeda, säger talespersonen Karine Dalle i Paris stift.

Läs även Kritik mot entréavgift till historiska kyrkor

Åtta anställda kvar

Bland de anställda är besvikelsen stor. Det rör sig bland annat om biljettförsäljare, städare och butiksanställda som tvingas sluta.

Bara åtta personer blir kvar i personalstyrkan.

Upprustningen av katedralen kostar stora summor och enligt Le Figaro hoppas biskopen att man ska kunna hålla mässa i Notre-Dame redan någon gång nästa år.

Läs mer Så blir nybyggda Notre Dame efter branden

Thomas Manfredh

Thomas Manfredh

Thomas Manfredh är reporter på Dagen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Nyheter