18 april 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Löpare skrev "Jesus räddar" på tröjan – räddades av Jesus

Tyler Moon, 25, valde texten "Jesus saves" i stället för sitt eget namn på nummerlappen i det lopp han skulle springa. Det skulle visa sig hundra procent profetiskt.

Varje år i oktober anordnas ett 16 kilometer långt lopp i tvillingstaden Minneapolis/St. Paul i Minnesota, USA. En av löparna på startlinjen var 25-åringen från Eden Prairie som gärna ville att det skulle synas att han är kristen. Därav tröjvalet.

Till en början gick allt planenligt men när det återstod några kilometer började Tyler Moons kropp att protestera. Efteråt kunde läkarna konstatera att 25-åringen drabbats av ventrikulär takykardi, en rubbning av hjärtrytmen som gjorde att Tylers hjärta slutade pumpa blod under tio sekunder. 25-åringen stöp som en oxe och ådrog sig såväl hjärnskakning som skallfraktur.

Sjuksköterska intill

Och när han ligger där på backen händer det osannolika.

Precis bakom Tyler springer en sjuksköterska vid namn Jesus. Tillsammans med en kollega, som han sprang tillsammans med, stannade han och började omedelbart utföra hjärt-lungräddning på Tyler.

De ropade till åskådarna att ringa ambulansen och när de äntligen kom till platsen hjälpte Jesus dem att sätta fast defibrillatorutrustningen på Tyler så att hans hjärta kunde kickas tillbaka till sin normala rytm.

– Jag vet inte hur länge vi höll på, om det var fem eller femton minuter, det var helt surrealistiskt. Jag tänkte efteråt, "hände verkligen det här?", säger Jesus Bueno, 43, till St. Paul Pioneer Press.

Tacksam till båda Jesus

Av förklarliga skäl är Tyler Moon mycket tacksam även till sin jordiske räddare, Jesus.

– Det var passande att det stod "Jesus räddar" på nummerlappen med tanke på vad som hände. Jag är så tacksam att de där underbara människorna tog initiativ. Tack till löparna som stannade och räddade mitt liv. Jag gav mig ut på en löprunda och plötsligt räddar ett gäng främlingar livet på mig, säger Tyler till Fox News.

En som är minst lika glad är Tyles fästmö Amy Greene. Nu kan paret fortsätta att se fram emot sitt bröllop som kommer att äga rum i januari 2020, rapporterar St. Paul Pioneer Press.

Urban Thoms

Urban Thoms är mångårig skribent på Dagen och en av redaktörerna för Dagens kulturbevakning.

Fler artiklar från Nyheter