Nyheter

60 000 soldater ska plantera träd

Kina ska plantera träd på ett område stort som Irland. Arbetet ska utföras av kinesiska soldater som får byta bössan mot spade.

60 000 soldater från den kinesiska befrielsearmén ska enligt uppgift ha omplacerats för trädplantering, skriver The Independent. Även en del av Kinas poliskår ska hjälpa till med arbetet som ska minska föroreningarna i landet. Om man får tro militärforum på internet ska många velat byta sina vapen mot spadar, så länge de fått behålla sin rang och sina rättigheter.

Arbete i provinsen Hebei

Enligt Asia Times, som först rapporterade nyheten, kommer majoriteten av soldaterna att arbeta i provinsen Hebei som omger Beijing. En stor del av de föroreningar som skapat en dimma över huvudstaden kommer från området.

Insatsen är en del i Kinas plan att innan årets slut plantera träd på minst 84 000 kvadratmeter för att bekämpa föroreningarna i landet. Målet är att öka skogsarealen från 21 procent av landets yta till 23 procent, skriver The Independent. Zhang Jianlong, chef för Kinas statliga skogsbruksförvaltning, säger att siffran år 2035 ska vara uppe i 26 procent, enligt tidningen China Daily.

– Företag, organisationer och begåvningar som specialiserat sig på miljöarbete är alla välkomna att delta i landets massiva miljökampanj. Vi kommer att prioritera samarbete mellan regeringen och socialt kapital, sa han.

Fler artiklar för dig