08 december 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Kanye West: Gud kallade på mig länge men djävulen distraherade mig

Lakewood Church i Houston bjöd på extra stjärnglans i helgen – den kristna rapparen Kanye West stod på scen två gånger under söndagen.

1 av 4

Först medverkade Kanye West på förmiddagens gudstjänst.

– Under lång tid har Gud kallat på mig medan djävulen har distraherat mig, sa Kanye West till församlingens pastor Joel Osteen som gjorde en 20 minuter lång intervju med Kanye West under gudstjänsten.

Kim Kardashian West på första raden

Kanye West pratade också om psykisk ohälsa och förklarade att han försöker använda sin plattform för att berätta om hur hans personliga tro har utvecklats.

– Varje gång jag ställer mig upp känner jag att jag drar en linje i sanden och säger att jag är för att tjäna Gud, sa Kanye West som just nu turnerar med sin nystartade gospelkör Sunday Service som också medverkar på hans senaste skiva "Jesus is King".

Under gudstjänsten satt artistens hustru Kim Kardashian West och deras dotter, North, på första raden.

Det var en intensiv helg i Houston för Kanye West. På fredagen ​​besökte han, och gospelkören Sunday Service, ett fängelse i Houston där de gjorde ett ickeannonserat framträdande för drygt 200 fångar.

På söndagsförmiddagen intervjuades Kanye West som sagt av Joel Osteen och på söndagskvällen var han tillbaka i Lakewood Church – den här gången för att framföra sin musik tillsammans med Sunday Service.

Inför konserten, där Joel Osteen också medverkade, rapporterade amerikanska medier att människor hade försökt att göra pengar på arrangemanget. Det ryms 16 000 personer i arenan där Lakewood Church håller till och biljetterna, som var gratis, tog slut på mindre än 15 minuter.

Församlingen varnade

Redan innan biljetterna släpptes hade församlingen gått ut med information om att biljetterna inte gick att överlåta till någon annan och att enbart biljetter införskaffade via en specifik biljettsajt var giltiga.

Men efter att biljetterna hade tagit slut dök det ändå upp annonser på nätet där folk försökte sälja biljetter för upp till 500 dollar stycket.

Tidningen Houston Chronicle skriver att det är oklart om någon faktiskt betalade för sin biljett. Men en sak är säker – många ville se Kanye West. Enligt Houston Chronicle blev konserten 40 minuter försenad på grund av långa köer utanför arenan.

Läs mer Rapparen Kanye West: Jag har blivit frälst i år

Johannes Ottestig

Johannes Ottestig

Johannes Ottestig är reporter på Dagen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Nyheter