Nyheter

Johan Romare tar över på Diakonia

Georg Andrén går från Diakonia till posten som landshövding i Värmland. – Johan Romare har en gedigen bakgrund i biståndsbranschen, och vi är jätteglada över att han kunde ta uppdraget som tillförordnad generalsekreterare, säger styrelseordföranden Pether Nordin.

###

Georg Andrén har varit Diakonias generalsekreterare i två år, och har gjort ett väldigt bra jobb på Diakonia, säger Pether Nordin. Georg Andrén slutar i början av december, och efterträds då av Johan Romare, som kommer att stanna till juni.

– Vi är ledsna över att vi inte fick behålla Georg, men när regeringen kallar måste man lyssna, säger Pether Nordin.

För samtal

Styrelsen är just nu i färd med att se över vilka krav man vill ställa på en ny generalsekreterare.

– Skälet till att vi valt att ta in en tillförordnad generalsekreterare är att vi hade behov av att hitta tid för att se över kravspecifikationer. Vi för samtal nu med styrelsen och inom organisationen, säger Pether Nordin, och tillägger att han är glad över att Johan Romare kunde träda in med kort varsel som tillförordnad generalsekreterare.

– Johan har jobbat som regionchef för Afrika och gjort det jättebra. Han har också en gedigen bakgrund i biståndsbranschen. Han är uppvuxen inom Missionsförbundet, han känner också organisationen väl och är respekterad och duktig.

Tydlig humanitär röst

Pether Nordin säger att det Diakonia fokuserar på inför framtiden och i samtalen i styrelsen är att fortsätta vara en tydlig humanitär röst i samhället.

– Många frågor omprövas i dag. Vi tror på och är övertygade om alla människors lika värde. Samhället är just nu lite "på darr" inför dessa frågor, det byggs murar lite överallt. Därför är denna humanitära röst kanske mer betydelsefull än någonsin tidigare. Evangliet kallar oss att vara väldigt tydliga på den här punkten, avslutar Pether Nordin.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig