05 maj 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Tysk evangelisationssatsning lockade över 10 000 till kyrkan

"Life on stage" heter konceptet som lockat tiotusentals tyskar till kyrkan. Kombinationen att först visa en musikal och därefter hålla inspirerande tal visade sig vara lyckosam.

Under en intensiv vecka har kyrkorna i Hamburg och Dresden samarbetat kring projektet, skriver Evangelical Focus. I Hamburg deltog cirka 6.000 i de möten som arrangerades. Detlef Pieper, kristen ledare i Hamburg, säger att han först var tveksam. Men nu talar han i stället om "succé". Mötena samlade alla sorters människor, säger han till tidningen.

"Där fanns människor som lever i utkanten av vårt samhälle, men också business-folk".

Drogberoende ung kvinna

Konceptet "Life on stage" (ungefär "Ett liv på scenen") startades i Schweiz 2014, och består bland annat av tre musikaler. I musikalerna berättas om människor som genom tron fått hjälp i svåra livssituationer. Här finns ett gift par som går igenom en kris, en ung kvinna som är drogberoende, och en mamma med svårt sjuka barn. Kvällarna avslutas med ett kort evangeliserande tal där Bibelns budskap framförs. Efter en vecka avslutas satsningen med en särskild gudstjänst.

Läs även EFK använder nya verktyg för att tala om tro

Även i Dresden har projektet med livsberättelser och musik varit en succe´. Där deltog 5.700 personer i samlingarna, som har pågått mellan 28 oktober och 3 november. Hela 26 olika kyrkor och samfund stod tillsammans bakom satsningen.

"Dags att ge sitt liv åt Jesus"

"Här i öst är vi omgivna av människor som inte har någon koppling alls till tro eller kyrka. Att de ens tar till sig en inbjudan och kommer är ett stort steg. Det är fascinerande att se att så många såg, efter att ha varit med på de här kvällarna, att det var dags att ge sitt liv åt Jesus och åt korset", säger Friedemann Schwinger, som lett styrgruppen för "Life on stage" i Dresden.

Läs även Äntligen har Peter en hel själ

Inger Alestig

Inger Alestig är reporter på Dagen.

Fler artiklar från Nyheter