26 februari 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Två av offren i flygplansolyckan hade band till Pingst Jönköping

Två av personerna som dog i gårdagens flygplansolycka bodde i Jönköping. Pingstkyrkans integrationssamordnare Ulrica Heidari träffade dem genom sina jobb i kyrkan och på kommunen.

1 av 4

Två gymnasieelever från Jönköping fanns ombord på det flygplan som i går störtade strax efter start från Teherans internationella flygplats. Samtliga 176 personer ombord omkom.

Ulrica Heidari arbetar 80 procent som integrationssamordnare i Jönköpings pingstförsamling och 20 procent på Jönköpings kommun med liknande frågor. Genom sina arbeten har hon mycket kontakt med unga, ensamkommande killar.

Besökte boende

De två personerna som nu omkommit fanns med i arbetena. Ulrica Heidari kände dem inte väl, men däremot flera av deras kompisar. I går kväll besökte hon ett boende och träffade några av dem.

– De är jätteledsna. En pojke hade chattat med en av dem fram till fyra på morgonen innan planet skulle gå. Några timmar senare finns de inte mer.

Läs också Konvertit från Botkyrka pingst bland offren i flygplanskraschen

Många som nu sörjer sina bortgångna vänner, sörjde för drygt ett år sedan 20-årige Mahmoud som tog sitt liv efter att han fått ett fjärde avslag på sin asylsökan.

– De behövde inte det här. De unga, ensamkommande bär redan mycket sorg och förlust, säger Ulrica Heidari.

Precis fått studentmössa

En av de som dog hade precis fått hem sin studentmössa för sommarens skolavslutning.

– Det var duktiga grabbar, redo för framtiden och livet i Sverige.

Ulrica Heidari kan i nuläget inte svara på hur minnesstunden kommer att ordnas, men berättar att de håller kontakt med kommun och skola.

Läs också Flygkraschen i Iran: Detta har hänt

Albin Larsson

Albin Larsson är reporter och printredaktör på Dagen.

Fler artiklar från Nyheter