Nyheter

Faith Kakembo till Gullbrannafestivalen efter Melloäventyret

Gospelsångerskan Faith Kakembo från Jönköping gick inte vidare i Melodifestivalen. Men nu står det klart att hon medverkar på kristna Gullbrannafestivalen i juli.

Narkossköterskan Faith Kakembo medverkade med låten "Crying rivers" i Melodifestivalens deltävling tre i Luleå på lördagskvällen. Hennes insats räckte till att tv-tittarna skulle ge henne en femteplats. Hon fick 733 502 röster. Det innebär att debutanten Faith Kakembo inte går vidare till finalen eller andra chansen i musiktävlingen, utan att äventyret i Melodifestivalen är över för den här gången.

Faith Kakembo, 34, har berättat här i Dagen och i andra medier att hennes kristna tro är självklar och att hon sjungit mycket i kyrkan. Hon har växt upp i Månsarps Missionsförsamling, och tillhör nu en bönegrupp där hon bor i Jönköping.

Läs mer Faith Kakembo inför Mello: "Min bönegrupp ber för mig"

Till Halmstad i sommar

I helgen offentliggjordes samtidigt att Faith Kakembo kommer att vara en av artisterna vid den kristna Gullbrannafestivalen i Halmstad i sommar, 2-5 juli. Musikfestivalen arrangeras av Svenska Alliansmissionens Ungdom.

Den som vill höra mer av Faith Kakembo kan redan nästa lördag (22 februari) lyssna på henne i Bankeryds Missionskyrka vid arrangemanget GF Vinter, som är kopplat till Gullbrannafestivalen.

Lovordas bland skribenter

Även om Faith Kakembo inte gick vidare i Melodifestivalen får hon lovord bland tidningarnas kommentatorer. Dagens Nyheters Kajsa Haidl skriver att hon "gråter faktiskt floder över Faith Kakembo" för att hon åkte ut med sin "80-talsvibbiga ballad".

Svenska Dagbladets Anna Charlotta Gunarsson talar om "en gudomlig röst - och om en stjärna som föds". Tobbe Ek i Aftonbladets Schlagerblogg skrev under Mellokvällen att "här i Luleå har vi i pressen imponerats av hennes säkra sång och vackra låt".

Prästdottern Amanada Aasa, 23 år, som tävlade med låten "Late" i Luleå åkte ut redan i första röstningsomgången, och gick alltså inte heller vidare.

Läs mer Amanda Aasa – prästdottern som debuterar i Melodifestivalen

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig