Nyheter

Bil körde in i karnevalståg – många skadade

15 personer skadade. Vittnen: "Det verkade som att föraren medvetet siktade på barn". Karnevalståget fick ett tragiskt slut i den centrala staden i Tyskland.

1 av 3

En bil har kört in i åskådare som samlats för att titta på karnevalståget i orten Volkmarsen i centrala Tyskland, rapporterar tyska medier.

Minst 15 personer har skadats, rapporterar Frankfurter Rundschau. Bland dem ska det finnas flera barn och enligt tidningens uppgifter ligger många människor på marken.

En stor polisinsats pågår på platsen och bilens förare har gripits. Flera vittnen berättar för tyska medier att föraren medvetet körde in i folkmassan, men polisen har inte bekräftat de uppgifterna.

Enligt lokaltidningen beskriver vittnena som att de hade intrycket av att föraren främst försökte köra på barn, en uppgift som inte heller är bekräftad.

Volkmarsen är en mindre ort med några tusen invånare, som ligger nordväst om den något större staden Kassel, i förbundslandet Hessen.

Karneval kommer från italienska eller medeltidslatin och kan betyda "carnelevare" – "ta bort kött" och firas i katolska länder för att om de fasteregler som gäller i romerskkatolska kyrkan. I Hessen tillhör mellan 10-20 procent av befolkningen romerskkatolska kyrkan.

Händelsen inträffar mindre än en vecka sedan en man sköt tio personer till döds och sedan tog sitt eget liv i vad som beskrivs som en högerextrem attack, riktad mot invandrare.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig