Nyheter

Kyrkor hyr badhuset Kokpunkten i Västerås - bjuder in hundratals tonåringar

Kokpunkten i Västerås beskrivs som Sveriges första actionbad. På fredagen 6 mars bjuds det på både DJ och vittnesbörd när nio kyrkor bjuder in tonåringar från regionen.

1 av 3

Albin Karlsson, ungdomspastor i Pingstkyrkan i Västerås, berättar för Dagen att syftet med kvällen är att visa kärlek till Västerås och till unga som bor i området. Och att tala om att det finns hopp.

– Vi vill visa att vi finns och vi vill göra något positivt.

Idén att hyra hela badhuset, som tar 700 personer, föddes i höstas. Och med en knapp vecka kvar är drygt 500 biljetter sålda.

– Förhoppningsvis blir det nästan fullt, det är det vi har drömt om, säger Albin Karlsson som berättar att det är första gången som något liknande arrangeras i Västerås.

###

Albin Karlsson, pastor i Västerås pingst. Foto: Per Helgoson

Nio kyrkor deltar

Målgruppen är ungdomar mellan 13 och 19 år och utöver Pingstkyrkan i Västerås deltar även Korskyrkan, Frälsningsarmén, Ansgarskyrkan, Bäckbykyrkan och Vallbykyrkan i Västerås liksom Örtagårdskyrkan i Arboga samt pingstkyrkorna i Sala och Fagersta i arrangemanget.

– Vi har erbjudit ungdomarna i våra ungdomsgrupper att köpa billiga biljetter som de sedan har fått dela ut till sina vänner. Vi vill att det ska finnas relationer bland de som kommer, förklarar Albin Karlsson som tillsammans med Anton Fust i Pingstkyrkan i Västerås är initiativtagare till arrangemanget.

Ungdomsledare på plats

Kyrkorna har hyrt badhuset mellan 19 och 22 på fredag kväll och utöver badhusets egen personal kommer ungdomsledare från församlingarna samt föräldrar att finnas på plats för att skapa trygghet.

– Under kvällen arrangeras flera tävlingar i badhuset, till exempel Double Racer där man tävlar sida vid sida i hög fart, först ner vinner. Det kommer också att finnas en DJ på plats och under kvällen kommer också en person att dela sitt vittnesbörd, säger Albin Karlsson.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig