21 januari 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Ebba Busch Thor till Jimmie Åkesson: ”Oansvarigt”

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor tycker att SD-ledaren Jimmie Åkessons flygbladsutdelande var ett oansvarigt sätt att använda sin tid.

Även Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor kritiserar nu SD-ledaren Jimmie Åkessons flygbladsutdelande vid turkiska gränsen.

– En enskild svensk politiker som ställer sig och delar ut flygblad vid gränsen står sig ganska slät mot en person som Erdogan som cyniskt använder utsatta människor som en bricka i ett spel och använder sin militär för att trycka asylsökande mot gränsen. För min del är det ett oansvarigt sätt att använda sin tid på som beslutsfattare, säger Ebba Busch Thor till TT.

Förhandlingar hemma

– Samtidigt som Jimmie Åkesson var där nere i kampanjjacka och delade ut flygblad, så hade vi förhandlingar här kring vilken migrationspolitik som ska gälla.

– Det är det som måste ske nu. Sverige kan inte lägga ut sin migrationspolitik till en lynnig, fruktansvärd politisk ledare som Erdogan. Sverige måste självt ta ansvar för vilken migrationspolitik som ska gälla och det gör man inte genom att dela ut flygblad vid gränsen, det arbetet sker här, säger Ebba Busch Thor.

TT

Fler artiklar från Nyheter