09 december 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Alpha börjar hålla kurser online

Alpha Sverige, som inbjuder nyfikna till kurser om den kristna tron, uppmanar nu sina kursledare till att arrangera mötestillfällen online.

1 av 2

Corona-pandemin för med sig stora förändringar även när det gäller kristna gudstjänster och samlingar, som nu i många fall antingen ställs in eller sänds över internet. Alpharörelsen väljer nu också att använda sig av digitala verktyg i en tid när det är mindre lämpligt med fysiska möten.

– Det är en speciell tid på grund av det virus som sprider sig runt om i världen. Vi i Alphafamiljen tvingas tänka till och vi försöker tänka proaktivt framåt om vad som är det bästa vi kan göra i den här situationen, säger Alpha Sveriges nationella ledare Carl-Henric Jaktlund i en Facebook-videohälsning till kursledare runt om i landet.

Ökat intresse

Pandemin med alla dess omvälvande effekter på samhället kommer att föra med sig ett ökat intresse för de frågor som Alpha tar upp, tror Jaktlund.

– Vi är helt övertygade om att frågorna är fler i dag, att det är fler som funderar över meningen med livet och om det finns en Gud. Därför är det här en utmanande, allvarlig och svår tid. Men det är också en spännande tid, full av möjligheter, fortsätter han i sitt budskap på Facebook.

Digitala mötesplatser

På Alpha Sveriges sajt ges nu information till kursledare om olika digitala mötesplatser som kan användas och information om hur man bäst går tillväga för att hålla kurser online i stället för att träffas i ett hem eller en kyrka. Alphas två filmserier, en till vuxna och en till ungdomar, som används som kursmaterial kommer under nästa vecka att bli tillgängliga för onlinekurserna.

– Vi har en helt unik möjlighet att nå ut brett med Alpha, med livets frågor och Bibelns svar. Det är vad vi hoppas ska komma ut ur den här tiden, nu gäller det att lyfta blicken och se möjligheterna, säger Carl-Henric Jaktlund.

David Högfeldt

David Högfeldt

David Högfeldt är nyhetsreporter på Dagen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Nyheter