Nyheter

Succé för drive in-gudstjänst

När Västerlövsta kyrka kallade till drive in-gudstjänst på palmsöndagen uteblev inte responsen. Ett hundratal personer kom i sina bilar och församlingen var tvungen att fira två gudstjänster.

1 av 4

Det blev en ovanlig palmsöndagsgudstjänst i Västerlövsta kyrka utanför Uppländska Heby. Under rådande rekommendationer om maximalt 50 personer på en allmän folksamling bestämde församlingen att arrangera en drive in-gudstjänst på parkeringen utanför kyrkan. Det blev två gudstjänster.

– Vi fick ju dela gudstjänster och göra två stycken för att alla skulle få vara med. Vi fick ju bara ha max 50 pers på plats åt gången. Så ett gäng bilar fick vi be att återkomma om en halvtimme för att köra gudstjänsten på nytt för dem, säger Elin Johansson, pastoratsadministratör, till Dagen.

Läs mer Här satsar kyrkan på drive in-gudstjänst

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig