16 juni 2021

En tidning på kristen grundNyheter

De gifte sig inför "utskrivna" gäster

Ett amerikanskt par ville – trots coronahinder – inte skjuta på sin vigsel. Men när de anlände till kyrkan möttes de av pappersark med bilder på gästerna som inte kunde närvara.

Brudgummen Mel Keefer berättar för nyhetsbyrån CNN att han visste att hans mamma hade åkt till kyrkan i förväg. Men han säger att han trodde att det berodde på att hon tänkte sätta upp blommor och andra dekorationer.

Så var inte fallet. I stället satte hon fast bilder på bröllopsgästerna med klädnypor på snören som hade spänts upp på kyrkbänkarnas ryggstöd.

– Det var en fantastisk överraskning, säger Mel Keefer som fick se alla ansikten när han anlände till kyrkan.

Några veckors förberedelser

Brudens syster berättar samtidigt för CNN att det var brudparets mammor som i hemlighet hade kontaktat alla gäster och bett om bilder på dem. Projektet tog några veckor att genomföra.

Tanken var från början att ett hundratal gäster skulle ha varit på plats i kyrkan i Louisiana. Men på grund av coronapandemin var det omöjligt. Samtidigt ville inte Mel och Clare ställa in bröllopet.

– Det viktigaste är att vi ville gifta oss. Vi ville inte skjuta upp något som vi var reda för bara för att ha en större ceremoni, säger Mel Keefer.

Överraskades utanför kyrkan

Och med tanke på omständigheterna var det ett lyckat beslut. De utskrivna bilderna på bröllopsgästerna var nämligen inte den enda överraskningen. Paret Keefer hade bestämt att vigseln skulle sändes direkt på nätet och utan deras vetskap satt en del av gästerna och följde högtiden i bilar på parkeringen utanför.

När ceremoni var över och brudparet gick ut från kyrkan möttes de av biltutor och hurrarop.

Johannes Ottestig

Johannes Ottestig är reporter på Dagen.

Fler artiklar från Nyheter

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar