20 oktober 2020

En tidning på kristen grundNyheter

Vad gör du i sommar, Linnéa Åberg?

Linnéa Åberg är regionledare för Evangeliska frikyrkans arbete i Asien.

– Efter fyra och ett halvt år i Thailand har vi precis flyttat hem till Sverige för ett hemmaår. Vi hade lite planer på att resa till Europa, men nu blir det en hemmasommar i stället. Vi kommer att vara i sommarstugan och förhoppningsvis ha fint väder och grillkvällar.

Vad kommer du inte att göra i sommar?

– Inte stressa i gång och göra massa saker. När vi insåg att vi inte kommer kunna resa runt i sommar, gick stressnivån ner. När sedan reserestriktionerna nu har lättat, är det lätt att gå i gång. Men jag vill försöka att ta till vara på restriktionerna och landa i vilan i vardagen.

Vad kommer du att prata med vännerna om i sommar?

– Jag tror att den globala krisen har fört oss närmare livssamtalen. Livet blir mer naket och avskalat. Det tänker jag har varit en av de positiva sakerna som detta har fört med sig. Vi kommer närmare allvaret i livet men också glädjen och skratten i det lilla. Det hoppas jag på i sommar, att få skratta mycket.

Albin Larsson

Albin Larsson är reporter och printredaktör på Dagen.

Fler artiklar