15 juni 2021

En tidning på kristen grundNyheter

SD ger upp om migrationsuppgörelse

Samtidigt kommer uppgifter om att samtalen mellan S och M brakat samman.

Jimmie Åkesson säger att för närvarande ser han inga egentliga förutsättningar att enas med exempelvis Moderaterna och Kristdemokraterna om ett förslag om den framtida migrationspolitiken. Det finns rätt betydande skillnader, enligt SD-ledaren.

Partiets besked, inte helt otippat, kommer inför slutspurten i den kommitté som ska lägga förslag om den framtida migrationspolitik den 15 augusti. Ett möte som utpekas som avgörande äger rum i kommittén på tisdagen, den 7 juli.

Brakat samman

För närvarande förhandlar Socialdemokraterna i kommittén med de fyra borgerliga partierna sedan S häromveckan lade fram ett bud till dem.

Men även här verkar motsättningarna stora och uppgifter kommer fram att samtalen mellan S och M brakat samman. Moderata politiker skyllde snabbt på den "gröna elefanten i rummet", det vill säga att Miljöpartiet indirekt hade påverkat Socialdemokraterna.

Eget förslag

SD:s avhopp gäller dock inte arbetet i den migrationspolitiska kommittén och partiet tänker ägna den återstående tiden åt att ta fram ett eget alternativ.

– Vår ambition är att lägga fram ett heltäckande förslag. Kanske vi kan, med stöd av nyktra remissinstanser, få andra att närma sig våra förslag, säger Jimmie Åkesson.

TT/Jacob Zetterman

Läs mer Två kristna profiler om Sveriges framtida migrationspolitik

Fler artiklar från Nyheter

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar