31 juli 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Vad gör du i sommar, Annika Spalde?

Annika Spalde är diakon, författare och klimat- och djurrättsaktivist.

– Dels jobbar jag som psykiatrisköterska i Falköping och pendlar dit från Mullsjö utanför Jönköping. När jag är ledig sitter jag ofta på ett fint kafé vid sjön och läser och skriver om andlighet och skapelse.

– Men det stora projektet är att jag tillsammans med två andra har bildat en kommunitet och nu söker efter en gård på landet där vi kan bo. Vi har varit på visningar i hela Mellansverige, mestadels i Småland och Östergötland.

Kommuniteten har funnits i planerna under ett par år, berättar Annika. Gemenskapen har getts namnet ”Lilla sparvens kommunitet” efter Jesu ord om att inte ens de små sparvarna är glömda av Gud. Kommuniteten bygger på inspiration av Den helige Benedikt och från omställningsrörelsen – respekt för miljö och skapelse är en viktig grundbult.

– Där kommer vi att bo på heltid, be och arbeta, odla och ta emot gäster i liten skala.

– Jag skulle gärna arbeta som diakon när vi slår oss ner någonstans, säger Annika Spalde.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Nyheter