Nyheter

Vad gör du i sommar, Andreas Nielsen?

Andreas Nielsen, föreståndare för Hillsong Church.

– Jag fick semester precis när det fina vädret försvann. Vi är hemma en del och hälsar på familj på Västkusten. I vanliga fall reser vi mycket under sommaren till konferenser runt om i världen. Det är första gången på 15 år som jag och min fru Lina är hemma en hel sommar.

Vad gör du när du är hemma, blir det någon sommarläsning?

– Ja, jag läser Miles McPhersons ”The Third Option”. Det är en bok om rasism som jag kan rekommendera församlingen. Annars jagar jag och är mycket i skogen. Det har blivit en hel del vildsvin.

Hur tycker du att man ska tänka när man nu inte kan hänga på konferenser i sommar?

– Jag talade nyligen om temat ”semester för själen”. Även själen behöver semester. Då kanske det inte räcker med att ligga i solstolen i två veckor. Jag tror man ska göra en besiktning av sin själ och ge den uppmärksamhet. Det kan finnas saker att ta tag i eller sluta fred med i livet. Jag tror det viktigaste för en hälsosam själ är att se om det finns personer jag behöver förlåta. Sådant kan ligga och förorena själen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig