Nyheter

Vad gör du i sommar, Perla Bjurenstedt?

Perla Bjurenstedt är sångare, musiker och låtskrivare.

–  Jag har långt sommarlov kan man säga. Jag har inte jobbat sen i början på mars eftersom skolorna inte har kunde ta emot besök.

Vad gör du nu i stället?

– Vi har tagit paus. Jag har faktiskt inte tagit i gitarren på länge. Men jag är nu på gång för att se om det finns något mer att skriva. Vi har storstädat förråden och tagit utflykter i skogen. Vi har träffat barn och barnbarn på avstånd. Men det är det man verkligen saknar, att få krama om dem.

Vad gillar du med sommaren?

– Jag tycker om att spela golf, och det kan man göra på avstånd från varandra, och så älskar jag att laga mat. Det har blivit mycket olika mat, gärna hemmalagad dillstuvad potatis med rökt lax.

Hur tänker du inför hösten?

– Det är ett jättestort frågetecken. I snart 20 år har jag haft Världens barn-konserter då. Vi har bokat tolv konserter med 100–150 barn i körerna. Men vi får se om vi får göra dem. Jag hoppas inte att det här slår för hårt på kampanjen. Många har drabbats ekonomiskt men samtidigt behöver vi lyfta blicken. Det finns så många som har det sämre än oss.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig