Nyheter

Vad gör du i sommar, Magnus Lindeman?

Magnus Lindeman är missionsföreståndare på Ljus i Öster och firar sommar genom att fjällvandra i Grövelsjön tillsammans med sin fru och två barn.

Sandra och Magnus Lindeman.

– Grövelsjön ligger strax norr om Idre. Vi är inte vana vandrare men gillar att gå ut i naturen. Vi har haft varierande väder. I dag är det uppehåll men tidigare regnade det och blev väldigt kallt. Vi gick upp till en topp, men såg ingenting på grund av regn och dimma. Men annars är det fantastiska vyer. Vandring blir ett avbräck från det vanliga vardagslivet.

Vad tänker du när du vandrar?

– Lite allt möjligt. Ibland lite kring Gud och i andra lägen, om det är mycket stenar, så tänker jag mest på att inte sätta foten fel och snubbla. På något sätt handlar det mycket om att vara i nuet. Det är lite skönt att bara vara här och nu.

Vad känner du inför hösten?

– Jag ser positivt på hösten men det är många osäkerhetsfaktorer. Vi har på Ljus i Öster inte kunnat resa. Men vi skulle behöva träffa våra partners. Mycket fungerar på Skype men eftersom vi arbetar med mycket säkerhetsklassad information vill man inte ta det via telefon. Det är lite knepigt.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig