Nyheter

Prästen Camilla Lif sommarpratar om sin rädsla för döden

På söndagen är det välkända prästen Camilla Lif som sommarpratar i P1. Hon pratar bland annat om sin rädsla för döden.

Camilla Lif är kyrkoherde i Katarina församling i Stockholm, skribent och välkänd radiopratare. I dag är hon sommarpratare i P1, och berättar om hur vägen till prästlivet inleddes när hon som ångestfylld 15-åring började besöka en kyrka och tända ljus.

– I kyrkan fanns tillräckligt med spikhål, blod, ångest och död för att motsvara den förtvivlan jag själv kände. Kärvheten i kristendomen drabbade mig, den överensstämde med mina erfarenheter. Gud hade likadana tydligen, säger Camilla Lif i programmet.

Läs också Rasmus Troedsson sommarpratar i P1: Gud får viktig roll i mitt program

Rädd för döden

Kyrkoherden berättar också om en mycket svår förlossningsdepression som fick henne att drabbas av skuld och skam, hur hon bröt ihop utanför kyrkan efter en begravning av en ung kvinna som tagit sitt liv. Och så talar hon om sin egen rädsla för döden.

– Jag är en jätterädd människa. Jag är rädd för döden… Hur mycket jag än tänker på ett evigt liv är döden en brutal, definitiv skilsmässa från allt jag tycker om. Mina rötter, mitt hemlad, jorden, mitt folk. Jag vill verkligen inte dö.

Programmet sänds i Sveriges Radio P1.

Läs mer Det är inte för mina predikningars skull jag blir sommarpratare"

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig