Nyheter

Vad gör du i sommar, Torgny Wirén?

Torgny Wirén är präst i Svenska kyrkan i Jönköping och författare.

– Jag har haft semester i fyra veckor där vi har hyrt två små stugor och rest lite grann, men nu jobbar jag igen. Vi har glädjande nog öppnat upp våra gudstjänster, även om det fortfarande är en gräns på 50 personer.

Hur ser en bra sommardag ut för dig?

– I dag har jag faktiskt en sådan dag. Den började med att jag springer i skogen med hundarna och avslutar löppasset med ett bad. Därefter ska jag jobba lite, ska iväg och hålla andakt utomhus vid ett äldreboende. Under kvällen är jag ledig och snickrar på min altan?

Under semestern var det viktigt för Torgny att koppla ned digitalt, utifrån den sjunde dagen – att även Gud vilade.

– Jag mår rätt bra av att stänga ner mejlen, den triggas jag väldigt lätt av annars, med att det finns saker att göra. Men när jag har semester tänker jag att jag inget kan göra åt den saken. Är det något absolut krisartat går det att nå mig ändå. Men jag får vila i att även Gud vilade, och att vi inte är så viktiga att vi måste kunna nås jämt.

Fler artiklar för dig