Nyheter

Vad gör du i sommar, Frank Ådahl?

Frank Ådahl, musiker, ägnar sin sommar åt undervisning och tid i studion.

– Det är en annorlunda sommar, i och med att det inte är några spelningar. Det är rätt kännbart, spelningar ger nämligen livsluft. Det är där som vi musiker får en kontaktyta med människor, det är fint att samtala efter spelningar med de som sagt att våra låtar fått bli betydelsefulla i deras liv. I stället har jag hållit i rätt mycket undervisning på Musikmakarna och Linnéuniversitet, samt haft mycket tid i studion för att hjälpa andra med produktion.

Att åka till fjällen för att fiska och plocka svamp är något som väntar för Frank, som under sommaren fyllt 60 år.

– Jag tycker om att röra på mig och att vara i naturen, jag är inte direkt någon som tycker om att ligga på stranden. Även om vädret är mindre bra är det fint att det blir en bra bär- och svampsäsong, varje moln har en kant utav silver. Jag fick en rök i 60-årspresent av min fru Carina, så nu ska jag försöka lära mig att röka fisk. Sedan länge försöker jag även få till den bästa byxningen (filén) av abborre.

Fler artiklar för dig